Foto: Pixabay // ilustracija

Facebook je ponovo napravio nekoliko promena. I korisnici nisu baš zadovoljni.

Promene postavki i postavki navigacije i privatnosti na Facebooku nisu nove, a zanimljivo je da su ovaj put odlučili da promene kategorije. Nakon skandala sa kompanijom Cambridge Analytics, u Facebooku su odlučili da pojednostave opcije vezane za privatnost i sigurnost kako bi korisnicima omogućili da sve imaju na jednom mestu i da lako upravljaju najvažnijim opcijama. Nije prošlo dugo, a Zuckerbergova kompanija je ponovo najavila promene oko postavki i određenih kategorija na mobilnim uređajima.

Nova promena postavki trebalo bi da olakša navigaciju u opcijama za korisnike najpopularnije društvene mreže na svetu, ali nisu svi zadovoljni promenama, a neki smatraju da su sada samo komplikovali stvari. Ovim promenama nestaju posebne kategorije kao što su Bezbednost, Privatnost, Postavke vesti i druge, a uvode se i opcije kao što su Nalog, Postavke, vaši podaci itd. Zanimljivo je da se sa promenama nestaju i kratki opisi trenutno dostupnih kategorija. Ako ste se pitali zašto Facebook menja postavke i opcije, odgovor je prilično zanimljiv i najbolje je da ceo citat prenesemo sa njihove korporativne stranice: “Tako smo smanjili broj kategorija i preimenovali ih u više u skladu sa mentalnim modelima ljudi”. Pa, lepo je znati da na Facebooku razmišljaju o mentalnim modelima svojih korisnika, šta god to značilo. Iako se neće svi složiti oko toga da li su to pozitivne ili negativne promene, ono što će svi pohvaliti je nova opcija brze provere privatnosti.

Pri vrhu postavki sada se pojavljuje opcija “provera privatnosti” koja vam omogućava da brzo i jednostavno pregledate i promenite najvažnije opcije u vezi privatnosti na Facebooku.

KOMENTARIŠI