FK Rudar iz Kostolca proslavio slavu Svetog Vasilija Ostroškog

FK Rudar iz Kostolca proslavio slavu Svetog Vasilija Ostroškog

U nedelju 12. maja na stadionu FK Rudar, obeležena je slava ovog kluba Sveti Vasilije Ostroški.

Ovogodišnji kolačar bio je Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac koji je slavu predao Dejanu Dražiću, potpredsedniku FK Rudar.

Foto: Urban City

Krstanoski je svim bivšim i sadašnjim članovima FK Rudar ovom prilikom čestitao slavu, koji je još rekao da mu je posebna čast što je kolačar kluba koji ima tradiciju preko 80 godina. On je još poželeo da se ovaj klub vrati na stare staze, jer predstavlja instituciju na teritoriji Gradske opštine Kostolac.

“Moram da pomenem da smo kao lokalna samouprava Grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac izdvojili smo u 2019. godini preko 54 miliona dinara za razvoj sporta u Kostolcu, od toga 18 miliona za funkcionisanje klubova i udruženja, 24 miliona za održavanje sportskih terena i 10 miliona dinara za sanaciju sportske hale i izradnje terena sa veštačkom travom. Tokom 2019. godine Gradska opština Kostolac planira da napravi strategiju razvoja sporta u Kostolcu, gde ćemo se fokusirati na razvoj omladinsko-pionirskih škola, što će predstavljati prioritet naredne 3-4 godine”, zaključio je Krstanoski.

Foto: Urban City

FK Rudar Kostolac je osnovan 1933. godine i trenutno se takmiči u Braničevskoj okružnoj ligi, petom takmičarskom nivou srpskog fudbala.

KOMENTARIŠI