Google Maps testira dve uzbudljive nove funkcije

Google Maps testira dve uzbudljive nove funkcije

Foto: Pixabay // ilustracija

Google Maps ove nedelje uveo je dve uzbudljive nove funkcije u svoju izuzetno popularnu navigacionu aplikaciju. Ali ako ne živite u Novom Južnom Velsu, možda ćete sačekati neko vreme pre nego što se dočepate ovih revolucionarnih novih trikova.

Google neprestano poboljšava i ažurira Google mape – automobilima sa kamerama voze se po gradskim centrima kako bi ažurirali Streetview slike, kako bi predlozi korisnika za novi razvoj bili dodati mapama, recenzije restorana, integracija sa Uberom i još mnogo toga.

Međutim, najnovija nadogradnja trenutno je ograničena na one koji žive u Sidneju u Australiji. Dakle, ukoliko trenutno nemate sedište u ovom gradu, moraćete da pročitate o novoj funkciji … i onda se potrudite da ne budete previše ljubomorni.

Google se udružio sa Transportom za Novi Južni Vels kako bi svoju korisnu Streetview tehnologiju, koja vam omogućava da pogledate oko sebe u perspektivi prvog lica, preneli u unutrašnjost desetina železničkih stanica.

Dakle, ako planirate putovanje pre vremena i želite da znate kako će izgledati unutrašnjost železničke stanice – sada to možete. Moći ćete da pogledate unutrašnjost stanice kao da ste već tamo. Ako želite da znate postoji li određena radnja na stanici u koju biste otišli, sada ćete moći da proverite.

Želite da znate da li će vaš transfer sa jednog železničkog terminala na drugi biti očigledno označen ili će to biti noćna mora usred gužve u samom špicu? Ni za to ne morate da brinete i to se sada može proveriti. Baš kao što sada koristite Streetview da biste proverili kako izgleda vaše ciljano odredište – tako da znate šta možete da očekujete, sada unošenjem funkcije u železničke terminale znači da se sada možete bolje upoznati sa svakim korakom putovanja pre nego što krenete.

Ukupno će Streetview slike biti dostupne za 130 železničkih stanica i desetak stanica metroa širom Sidneja. Koristeći Streetview u zatvorenom, “moći ćete da se virtuelno krećete interaktivnim panoramskim slikama unutar sidnejskih stanica, tako da ćete znati svoj put kada stignete tamo”, obećava Google.

Uz malo sreće, Google će u narednim godinama sarađivati sa drugim lokalnim vlastima i transportnim kompanijama širom sveta kako bi omogućio svoje kamere od 360 stepeni na više stanica, autobuskih stajališta i perona.

KOMENTARIŠI