Google slučajno otkrio važan detalj o najnovijem Androidu

Google slučajno otkrio važan detalj o najnovijem Androidu

Jedan od Googleovih službenika korisničke podrške dozvolio je sebi da mu se “omakne” važna informacija kada je dolazeća verzija globalno najpopularnijeg operativnog sistema za mobilne uređaje u pitanju.

U razgovoru, vođenom posredstvom onlajn četa, on je novinaru sajta Phone Arena otkrio datum objavljivanja Androida 10. Kasnije je istu informaciju potvrdio još jedan službenik Googlea, samo drugom stručnom mediju, piše Indipendent.

Upitani da li će Android 10, koji je prethodno bio označen kao Android Q, biti dostupan na Googlovom ovogodišnjem telefonu Pixel 3a, obojica su odgovorila da je nova verzija operativnog sistema biti dostupna od 3. septembra.

Google planira velika unapređenja najpopularnijeg mobilnog operativnog sistema na svetu, a neki detalji toga nedavno su otkriveni na zavničnom blogu kompanije. Među njima je i promena načina imenovanja Androida u odnosu na prethodne verzije, tj. zamena imena popularnih slatkiša brojevima.

I izgled logoa će, takođe, doživeti “apdejt”, budući da internet gigant ističe da se zalaže za njegov “moderniji i pristupačniji”.

Kao što je to bilo i sa prethodnim verzijama, novi operativni sistem će prvo stići na Googlove Pixel uređaje, a potom i na pametne telefone drugih proizvođača.

Očekuje se i da će Android 10 korisnicima ponuditi veći stepen bezbednosti, kao i podršku za 5G standard i za buduće telefone sa ekranom na preklop.

KOMENTARIŠI