Hapšenja u Domu zdravlja: Izdali potvrde o vakcinaciji bez primljene vakcine

Hapšenja u Domu zdravlja: Izdali potvrde o vakcinaciji bez primljene vakcine

Foto: Pixabay // ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su P. V. (1963) bivše odgovorno lice Doma zdravlja „Kovačica“ i M. R. (1977) pomoćni radnik tokom vakcinacije za vreme pandemije „Kovid-19“ u istom Domu zdravlja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako se sumnja, P. V. je u periodu od novembra 2021. do februara 2022. godine svojim faksimilom potpisao evidencije o vakcinaciji za 54 osobe i to 13 državljana Republike Srbije i 41 stranog državljanina u kojima je navedeno da su one primile vakcine u Domu zdravlja „Kovačica“.

Zatim je osumnjičena M. R. to evidentirala u centralizovanu elektronsku bazu podataka – Servis javnog zdravlja Republike Srbije, iako je znala da te osobe nisu primile vakcine, a proverama je utvrđeno i da u trenutku navodne vakcinacije nisu bile u Srbiji čime im je omogućio izdavanje Potvrda o vakcinaciji i preuzimanje Zelenog sertifikata bez vakcinacije.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

KOMENTARIŠI