Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

U trećoj efikasnoj akciji u poslednjih nedelju dana, policija je uhapsila M. T. (62) odgovorno lice na brodu “Sana”, vlasništvo “Rakar gradnje”, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenje, i otkrila oko 110.000 litara nafte, saopštio je MUP.

On se sumnjiči da se u prethodnom periodu bavio prenošenjem naftnih derivata-evro dizela sa teritorije Rumunije na teritoriju Srbije, izbegavajući mere carinskog nadzora.

Policija je u balans tankovima barže, koja je bila privezana za brod na Dunavu kod Golupca, pronašla oko 110.000 litara nafte bez markera za promet u Republici Srbiji, tržišne vrednosti od oko 20.000.000 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok se za još jednom osumnjičenom osobom traga.

To je bila akcija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave granične policije i Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Upravom carina i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

KOMENTARIŠI