Foto: Urban City / B.P.

Viši sud u Požarevcu produžio je za još 30 dana pritvor suspendovanom inspektoru SBPOK-a Božidaru Stoliću, pripadniku BIA M.K. i Slađanu Konstantinoviću, koji se sumnjiče da su pokušali da prinudom preuzmu ugostiteljski objekat od jednog Požarevljanina.

Pritvor im je 19. novembra produžen zbog uznemirenja javnosti i opasnosti da će ponoviti krivično delo, precizirala je za Tanjug portparolka suda Gordana Vidojković.

Na ovu odluku oni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda.

Oni se terete za krivično delo prinuda u pokušaju.

Uhapšeni su u akciji Uprave kriminalističke policije, Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i Bezbednosno-informativne agencije, u septembru i protiv njih je istraga u toku.

Foto: MUP

MUP je tada saopštio da se sumnja da su od 17. do 22. septembra nekoliko puta boravili u ugostiteljskom objektu oštećenog i preteći mu, pokušali da ga prinude da im proda ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu vrednost.

Kada je oštećeni odbio, oni su mu, kako se sumnja, saopštili da više ugostiteljski objekat nije njegov već njihov.

Stolić je inače bio uhapšen 12. juna zbog zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju, jer je prema pisanju medija navodno prenosio operativne informacije “kavačkom klanu”.

U pritvoru je bio dva meseca, jer u roku od dva meseca nije podnet optužni predlog protiv njega u skraćenom postupku, pa mu je pritvor ukinut po sili zakona 6. avgusta.

Istragu u tom slučaju protiv njega počelo je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je u međuvremenu njegov slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Slađan Konstantinović je rođeni brat nekadašnjeg pripadnika “zemunskog klana” Ninoslava Konstantinovića, kome se gubi trag nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine.

POVEZANE VESTI:

Akcija policije u Požarevcu: Pokušaj otimanja ugostiteljskog objekta, uhapšen i pripadnik BIA

KOMENTARIŠI