Incident u Sabornoj crkvi u Požarevcu: Sveštenik gurnuo čoveka koji je pao...

Incident u Sabornoj crkvi u Požarevcu: Sveštenik gurnuo čoveka koji je pao na pod i polomio kuk

Foto: Urban City / B.P.

U porti Saborne crkve u Požarevcu, u ponedeljak ujutru dogodio se incident, u kojem je Dragoš K. (59) zadobio tešku povredu u vidu preloma kuka.

Do incidenta je došlo nakon jutarnje službe koju je u Sabornoj crkvi služio episkop braničevski dr Ignjatije.

Tokom verbalnog sukoba, jedan od sveštenika odgurnuo je Dragoša, nakon čega je on pao na beton i teško se povredio. U policiji su potvrdili da je došlo do incidenta, ali detalje ne otkrivaju, u interesu istrage, koja je u toku. Jedino je saopšteno da, na osnovu naredbe Osnovnog javnog tužilaštva, policija prikuplja potrebne podatke i uzima izjave oštećenog i svedoka.

Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, Dragoš K. došao je u Sabornu crkvu kako bi se požalio episkopu da mu je u Vlaškom Dolu sveštenstvo uzurpiralo imovinu u ime eparhije. Dok se on žalio episkopu, jedan od nekoliko prisutnih sveštenika prišao mu je i odgurnuo ga. Pošto je Dragoš pao i ostao da leži na betonu, svi su se udaljili, pa je on sam nazvao policiju i Hitnu pomoć.

On će u Opštoj bolnici, zbog preloma kuka, biti podvrgnut operaciji, pa je od rođaka i građana zatraženo da dođu i daju krv. Inače, povređeni Dragoš K. je suprug penzionisane policijske službenice S.K, koja je radila kao inspektor za maloletničku delikvenciju.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI