Instagram ponovo radi, Fejsbuk ponegde još nedostupan

Instagram ponovo radi, Fejsbuk ponegde još nedostupan

Foto: Instagram

Instagram je ponovo pokrenut nakon višečasovnog prekida rada, objavila je na Tviteru ta platforma za deljenje fotografija, ali njena matična aplikacija Fejsbuk je izgleda i dalje nedostupna korisnicima u pojedinim delovima sveta, javlja Rojters.

„Iiii…vratili smo se“, tvitovao je Instagram uz postavljenu fotografiju Opre Vinfri koja vrišti od uzbuđenja.

Korisnici širom sveta su se suočili sa višečasovnim problemima prilikom pristupa Instagramu, Votsapu i Fejsbuku od srede popodne, što je jedan od najdužih prekida rada koji je kompanija zabeležila u skorije vreme.

Iz Fejsbuka nisu objasnili o kakvom se problemu radi, samo su naglasili da se ne radi o hakerskom napadu.

Prema DaunDetektor mapi, korisnici Instagrama, Votsapa i Fejsbuka u delovima Sjedinjenih Američkih Država, Japana i nekim oblastima Evrope nisu od juče mogli da pristupe tim mrežama.

Portparol Fejsbuka je potvrdio delimični prekid rada, ne ulazeći u detalje. Problem sa pristupom sajtovima ovih društvenih mreža trajao je preko 12 sati, navodi se na stranici divelopera.

Iz kompanije sa sedištem u Menlo Parku, u Kaliforniji, koja ostvaruje ogromnu većinu prihoda od oglašavanja, rekli su za „Blumberg“ da još uvek istražuju u kojoj su meri jučerašnji problemi pogodili oglašivače, i da razmatraju „mogućnost da im se vrati novac“.

KOMENTARIŠI