Instagram testira opciju sličnu “retvitu”

Instagram testira opciju sličnu “retvitu”

Foto: Instagram

Instagram (opet) testira novu funkciju koja imitira druge društvene mreže. U pitanju je deljenje tuđih objava.

Kako piše portal TechCrunchInstagram je potvrdio testiranje opcije „ponovnih objavljivanja“ da bi korisnik na svoju vremensku liniju mogao da postavi tuđi sadržaj.

Ova funkcija najviše liči na Tviterovu opciju retvitovanja i vrstu deljenja koja su uobičajena na Fejsbuku i nekim drugim mrežama, što se takođe testira i na Tik-toku.

Opciju „ponovnog objavljivanja“ na Instagramu primetio je pre nekoliko dana Met Navara, konsultant za društvene mreže, i na Tviteru pokrenuo priču o Instagramovom testiranju ove opcije. Međutim, ima dokaza da se na testiranju ovog „dugmeta“ radi još od maja.

Deljenje tuđe objave da bi je videli vaši pratioci nije novina za korisnike Instagrama. Korisnici su do sada mogli da podele tuđe objave tako da ih njihovi pratioci vide, ali samo kao stori ili manje masovno putem direktnih poruka.

Test je omogućio korisnicima da podele objavu na svojim fidovima bez potrebe da snime ekran i ponovo je postave ili da se dovijaju na neki drugi način.

Osim ponovnih objava unutar vašeg sopstvenog fida, Instagram je izmenio i opcije deljenja na više platformi. U test verziji prednost se daje deljenju putem Snepčeta, Mesendžera ili Votsapa u odnosu na slanje u direktne poruke, što je slično Tik-tok pristupu.

Kao i uvek, najčešći komentar korisnika na unapređenja koja uvodi Instagram i na testiranja raznih opcija je da je u pitanju metamorfoza Instagrama Tik-tok ili neku drugu društvenu mrežu – u zavisnosti od funkcionalnosti.

KOMENTARIŠI