Izgradnja crkve Svete Trojice ubrzano napreduje

Izgradnja crkve Svete Trojice ubrzano napreduje

Izgradnju finansiraju Mesna zajednica i meštani Češljeve Bare sa preko 70 hiljada evra, uz veliku podršku opštine Veliko Gradište

Izgradnja crkve Svete Trojice u Češljevoj Bari, nastavljena u martu, ubrzano napreduje.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, sa saradnicima, obišao je radove gde ih je dočekao predsednik Mesne zajednice, ujedno i podpredsednik Crkvenog odbora, Živorad Ilić, sa izvođačima.

Foto: Opština Veliko Gradište

Do sada su završeni kompletni unutrašnji radovi na malterisanju i električnim instalacijama. Takođe, do ovog meseca postavljeni su i svi prozori kao i vrata na crkvi.

Prva faza radova okončana je krajem prošle godine kada su urađeni grubi građevinski radovi i spoljašnjost crkve te postavljen veći deo bakarnog krova. Ovih dana privedeni su kraju radovi na krovu, a ozidana je i ograda crkvene porte sa kapijom.

Foto: Opština Veliko Gradište

Za metalni deo Mesna zajednica i Crkveni odbor već su ugovorili izradu pa će ograda kompletno biti završena u septembru. Takođe, ugovoreni su i radovi na ikonostasu, plaćeni delom sredstvima opštine, a početkom juna biće urađena priprema poda crkve za popoločavanje granitnim kamenom.

Foto: Opština Veliko Gradište

Izgradnju finansiraju Mesna zajednica i meštani Češljeve Bare sa preko 70 hiljada evra, uz veliku podršku opštine Veliko Gradište.

KOMENTARIŠI