Još jedan dobar primer! Pop/Rok za maturu umesto turbo-folka!

Još jedan dobar primer! Pop/Rok za maturu umesto turbo-folka!

Dvorište OŠ "Radoje Domanović" je bilo tesno da primi sve učenike, roditelje, bake, deke i komšije iz okolnih zgrada koji su došli na rok koncert koji su profesori svirali za ispraćaj osmaka iz škole.

Rok bend “ProFunny” (Profani), koji su osnovali direktor i nastavnici OŠ “Radoje Domanović” sa Novog Beograda, već desetu godinu zaredom u okviru proslave male mature svirali su rok koncert u dvorištu škole.

Članovi benda su: direktor škole Goran Šobotović-gitara, veroučitelj Miloš Velimir-vokal i bubanj, nastavnik fizičkog Ronald Anžur-perkusionista, a gitare su svirali gimnazijalci i studenti – bivši učenici škole. Na koncertu koji je trajao više od sat i po pevali su bivši i sadašnji učenici škole, a veliku podršku su im dali i sa njima pevali poznati glumci Jelena Gavrilović i Gordan Kičić.

foto: Dejan Briza
foto: Dejan Briza

Na repertoaru je bilo više od 20 domaćih i stranih hitova, koje su odabrali mali maturanti, a Profani su svako veče posle nastave vredno vežbali da bi zvučali što bolje. Ređali su se hitovi EKV-a, YU grupe, Električnog orgazma, Psihomodo popa, S.A.R.S.a, Guns n Roses, Hendrixa, Animalsa i drugih, a na kraju su svi uglas otpevali himnu škole “Nema povlačenja, nema predaje”.

KOMENTARIŠI