U nedelju 10.decembra u Svilajncu je održan “Završni Turnir” Srpske karate Unije. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 23 klubova iz Srbije i Makedonije sa preko 400 učesnika. Tokom ceremonije svečanog otvaranja, proglašeni su i nagrađeni najuspešniji pojedinci i klubovi shodno ostvarenim rezultatima u 2017.godini. Karate Klub „Požarevac 92“ je proglašen za najuspešniji klub, dok je 6 takmičara požarevačkog kluba ponelo titulu najboljeg u svojoj uzrastnoj kategoriji.

Foto: Karate Klub „Požarevac 92“

Najuspešniji klubovi SKU u 2017.godini

 1. KK „Požarevac 92“
 2. KK „Lotos“ – Smederevo
 3. KK „Novi Pazar“
 4. KK „ Novi Beograd“
 5. KK „Dimitrije Tucović“ – Lajkovac

Najuspešniji takmičari KK „Požarevac 92“ po rang listi SKU u  2017.godini

 1. Jelena Velimirović – kate
 2. Julija Ristić – mlađa kadetkinja – borbe
 3. Luka Gomiršek – junior – borbe
 4. Miljana Paunović – starija kadetkinja – bobe
 5. Nevena Popac – juniorka – borbe
 6. Marko Perić – senior – borbe

  Takmićenje je otvorio predsednik Saveza sportova Svilajnca gospodin Dragan Vučković, dok je predsednik SKU gospodin Marko Nicović uručio nacionalne licence trenerima i sudijama.

  Foto: Karate Klub „Požarevac 92“

  Karate Klub „Požarevac 92“ je iskoristio blizinu Svilajnca i nastupio sa brojnom ekipom od 67 takmičara. Članovi trofejnog požarevačkog kluba, poneti fantastičnom energijom koja je pratila dodelu pehara za najbolji klub tokom otvaranja turnira, ostvarili su  odlične nastupe i zabeležili sjajne rezultate osvojivši ukupno 43 zlatnih, 41 srebrnih  i 30 bronzanih medalja u katama i borbama pojedinačno i  ekipno, kao i u novoj disciplini namenjenoj najmlađim sportistima, Karate Višeboju.

  Požarevljani su u generalnom plasmanu ubedljivo osvojili I mesto, ispred domaćina, Karate Kluba “Tigar” iz Svilajnca i trećeplasiranog “Lotosa” iz Smedereva.

  Karate Klub „Požarevac 92“ je zaista imao briljantnu sezonu. Na svakom takmičenju na kojem je učestvovao, klub se našao na pobedničkom postolju.

  Foto: Karate Klub „Požarevac 92“

  U generalnom plasmanu, klub je na VII Tradicionalnom Kupu Mećavnika 26.3.2017. osvojio II место, na XIV Tradicionalnom „Vrnjačka Banja – Open “, 23.4.2017. –  I место, na Prvenstvu SKU 4.6.2017. – u Kraljevu – I mesto, na Kupu Nacija u Italiji – III mesto, na Kupu Srbije u Požarevcu 22.10.2017.

  I mesto i na Završnom Turniru SKU 10.12.2017. – I mesto. Učenici Baneta  Dmitrovića su nastavili uspešnu tradiciju i učvrstili požarevački karate klub na mesto jedne od najuspešnijih karate škola u Srbiji. Iskreno se nadamo da će  lokalna samouprava Grada prepoznati značaj rada kluba za društvenu zajednicu  i da će podržati njegov rad  u skladu sa poverenjem koje mu sami građani ukazuju.

KOMENTARIŠI