Krivična prijava protiv sveštenika koji je gurnuo vernika

Krivična prijava protiv sveštenika koji je gurnuo vernika

Foto: Urban City / B.P.

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv sveštenika P.R. (44), jer je, nakon rasprave, gurnuo Dragoša K, usled čega je on pao na beton i slomio kuk.

Protiv sveštenika P.R. (44) iz Požarevca, Osnovno javno tužilaštvo pokrenulo je istragu zbog sumnje da je Dragošu K. naneo teške telesne povrede u vidu preloma kuka. Za ovo krivično delo, zakonom je propisana kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Tokom istrage, pokrenute na osnovu krivične prijave koju je podnela policija, obaviće se saslušanja osumnjičenog, oštećenog i svedoka, kao i veštačenje povreda koje je oštećeni pretrpeo, prenose Novosti.

Pročitajte i ovo: Incident u Sabornoj crkvi u Požarevcu: Sveštenik gurnuo čoveka koji je pao na pod i polomio kuk

Krivično delo za koje se sumnjiči, P.R. je izvršio 24. februara, oko 8.30, u porti Saborne crkve u Požarevcu, nakon jutarnje službe.

Dragoš K. je tada prišao episkopu Ignjatiju, da mu se požali kako mu sveštenici uzurpiraju imanje u Vlaškom Dolu. Međutim, tada ga je P.R. odgurnuo i on je pao na beton i slomio kuk. Pošto su se svi udaljili, Dragoš je sam nazvao Hitnu pomoć, koja ga je prebacila u Opštu bolnicu, gde je ubrzo operisan i sledi mu dug oporavak.

Kako smo saznali od njegovog rođaka, Dragoš će tužiti i sveštenika P.R. i eparhiju braničevsku, za odštetu zbog teških povreda i zbog izgubljene zarade, jer dugo neće moći da se bavi pčelarstvom koje mu je izvor prihoda.

Tužiće ih i zbog duševnih patnji, jer su i on i njegova porodica vernici i donatori crkve, pa se ovakvom nepoštovanju i agresiji nije nadao.

KOMENTARIŠI