Oni su ujedno i nezadovoljni što tom odlukom nisu obuhvaćeni i lokalni funkcioneri koji su učestvovali u pomenutom krivilovu.

Osnovno javno tužilaštvo iz Velikog Gradišta naložilo je Miši Đorđeviću iz sela Zatonje da zbog krivolova uplati 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica navelo je da je 23. januara ove godine policija privela Mišu Đorđevića, potpredsednika opštine Veliko Gradište koji je ujedno i predsednik Lovačkog udruženja „Golub“ Sladjana Markovića i šefom odborničke grupe SNS-a u Velikom Gradištu Vladimira Štrpca, zbog sumnji da su u krivolovu ubili dve jedinke strogo zaštićenih divljih gusaka.

„S obzirom na to da je Javno tužilaštvo potvrdilo naše tvrdnje, izražavamo čuđenje da je u čitavom slučaju jedino Miši Đorđeviću, politički neaktivanom lokalnom lovcu, naloženo da uplati novac u humanitarne svrhe dok su dva visoka opštinska funkcionera vladajućeg SNS-a ostala de fakto nekažnjena“, navodi se u saopštenju.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica upitalo je da li je bilo političkog pritiska na rad Osnovnog javnog tužilaštva i zatražilo od Miše Đorđevića da javno saopšti ko je platio 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

KOMENTARIŠI