Spektakularna utakmica je zakazana za 20. septembar u Atini uz direktan prenos na nekadašnjoj frekvenciji televizije b92 od 19h.

Trofejni trener rekao je da je glavni cilj njegove oproštajne utakmice da se što više prikupe humanitarna sredstva za srpsku i grčku decu.

“Meni se sada ukazala šansa, jer sam učetvovao u mnogim humanitarnima akcijama, da na ovom meču okupimo što više ljudi, i da taj naš doprinos bude našoj srpskoj i grčkoj deci. To je ono želim i što mi je cilj cele ove predstave. Zato očekujem da u sredu bude puna hala”, rekao je Ivković novinaru Milošu Šaranoviću.

Za bivšeg selektora ‘Orlova’ ova utakmica biće svakako drugačija u odnosu na ostale koje je imao u dugogodišnjoj karijeri.

“Ovde je jedna bitna i razlika jer velike utakmice u karijeri donose jedan određeni pritisak i pripremu, gde učestvuje mnogo ljudi – od skauta, pripreme igrača. Poenta je da tim bude mentalno spreman i da pruži svoj maksimum i svako da prepozna svoju ulogu koja je nekada može da bude ključ utakmice”.

Na oproštaju Ivkovića biće njegovi bivši igrači Miloš Teodosić, Toma Ertel, Nikos Zizis, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Kostas Slukas, Čedi Osman, Nikola Kalinić, Pero Antić, Dario Šarić, Viktor Hrijapa, Kajl Hajns, Boban Marjanović, a prisustvovaće i selektor Srbije Aleksandar Đorđević. Specijalni gost biće Novak Đoković.

Kao stručnjak koji je mnogo godina radio u Grčkoj, Ivković je istakao posebnu zahvalnost Grcima, koji su uz Srbe bili kada je našoj zemlji bilo najteže.

“Probaću da utakmica bude što više takmičarska, ali ne bi trebalo da se zaboravi, ima mnogo trenutaka slave u košarci, a to ne mora da znači da je momenat slava i trijumf. Ne bi trebalo da se zaborave i teški trenucu. Verovatrno jedan od najtežih jeste 1999. godina, kada smo bombardovani i tada su nam Grci dali najveću podršku – 97% grčkog stanovništva je bilo uz našu zemlju i tražili prestanak bombardovanja”. 

Posebna utakmica,na posebnom mestu za Dudu će svakako sreda biti veče puno emocija.

“Teško će biti. Kada vidiš neke drage prijatelje, ti trenuci će biti jako dirljivi i oni će evocirati mnoge lepe uspomene”, istakao je Ivković. 

Uoči utakmice legendarnom treneru biće uručeno priznanje “Legenda Evrolige”, čime će postati prvi strucnjak u tom društvu gde su asovi poput Dimitrisa Dijamantidisa, Šarunasa Jasikevičijusa, Huana Karlosa Navara, Tea Papalukasa, Ramunasa Šiškauskasa i Mirsada Jahovića.

KOMENTARIŠI