”Mesindžer” dobio ”dark mod”

”Mesindžer” dobio ”dark mod”

Nekoliko dana nakon što je ”dark mod” za ”Fejsbuk mesindžer” obelodanjen na Reditu, društvena mreža je ažurirala aplikaciju za ”ajos” i ”android”. Za sada ga možete omogućiti samo slanjem emotikona polumeseca iz aplikacije u postojeći čet ili kreiranjem novog za ove potrebe. Ukoliko osoba kojoj ste poslali ”polumesec” takođe želi da podesi ”dark mod”, ne mora iznova da šalje emotikon već može da iskoristi taj koji ste vi poslali.

Ovo je pametan podvig od strane ”Fejsbuka” kako bi naterao korisnike da aktivno razgovaraju, umesto da jednostavno aktiviraju režim preko postavki, u vreme kada se suočavaju sa povećanom konkurencijom rivala kao što je ”TikTok”. ”Mesindžer” je takođe prva ”Fejsbukova” aplikacija (tu su još ”Instagram” i ”Votsap”) koja je zvanično dobila ”dark mod”.

„Mesindžerov ‘dark mod’ obezbeđuje manju osvetljenost dok zadržava kontrast i živopisnost“, piše ”Fejsbuk” u svom blog postu. „Dark mod smanjuje odsjaj vašeg telefona za upotrebu u uslovima slabog osvetljenja, tako da možete koristiti ”Mesindžer” funkcije koje volite bez obzira kada i gde se nalazite”. Iz ”Fejsbuka” obećavaju da će funkcija postati dostupna preko taba za podešavanja u bliskoj budućnosti.

”Fejsbuk” je prvi put objavio dark mode u oktobru u sklopu Mesindžer 4 ažuriranja, za koji je rekao da će se odvijati u fazama. Revizija je prvenstveno usmerena na rasterećivanje aplikacije smanjenjem broja tabova sa devet na tri, uključujući Chats tab za sve vaše razgovore, People tab na koji možete da vidite ko je na mreži i Discover tab za povezivanje sa kompanijama. Prošlog meseca, ”Mesindžer” je takođe predstavio unsend opciju za poruke tokom 10-minutnog perioda.

KOMENTARIŠI