Miliji iz Kličevca (8) HITNO potrebna pomoć: Vratila mu se opaka bolest,...

Miliji iz Kličevca (8) HITNO potrebna pomoć: Vratila mu se opaka bolest, jedina nada skupo lečenje

Zbog metastaza na plućima, dečak što pre mora na lečenje u Tursku, pa su Požarevljani pokrenuli akciju koja će se odvijati na više lokacija.

U Požarevcu je pokrenuta humanitarna akcija za pomoć Miliji Milanoviću (8) iz Kličevca, kojem je neophodno hitno lečenje u Turskoj, zbog metastaza na plućima. Ovom dečaku, koji boluje od nediferentovanog sarkoma, u septembru je otkriveno šest metastaza na levom i desnom plućnom krilu. Zbog toga je neophodno da lečenje nastavi u Istambulu, u bolnici Acibadem.

Milija je u januaru i maju 2017. godine imao dve operacije grudnog koša na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, u Beogradu. Bolest se vratila u decembru iste godine, zbog čega je dečak uskoro imao dve operacije na mozgu. Nakon godinu dana javila se još jedna promena na desnom plućnom krilu, koja je operisana u aprilu 2019. godine. Posle ovih operacija, Milija je prošao protokol hemoterapije u Tiršovoj i radioterapije na Institutu za radiologiju i onkologiju u Beogradu. Da bi mogao da se leči u Turskoj, gde postoje šanse za poboljšanje, Požarevljani su pokrenuli akciju koja će se odvijati na više lokacija. U subotu, 12. oktobra, na strelištu KPS „Grom“ održaće se humanitarno takmičenje u gađanju pištoljem i revolverom. Narednog dana, od 19 sati, u Domu kulture u Ćirikovcu održava se Dečji festival folklora „Igrom do slobode“, a prihod od prodatih ulaznica, po ceni od 200 dinara, biće ustupljen Milijinoj porodici. U ponedeljak, 14. oktobra, u gradskom parku od 16 sati, na nastupu „Maskota Požarevca“ i di-džej Nebe, građani će novac moći da ubacuju u namensku kutiju, a iste takve biće postavljene na nekoliko loakcija u gradu. Na stadionu u Kličevcu 19. oktobra odigraće se humanitarni turnir „Igrajmo za Miliju“, a kotizacija za ekipe biće namenjena za dečakovo lečenje.

Računi

Svi koji mogu da pomognu, mogu da uplate novac na dinarski račun Srđana Milanovića, Kličevac b.b, 12000 Požarevac, broj 170-0010240964000-76. Za uplate iz inostranstva: IBAN RS35170001024096400173 SWIFT: BACXRSBG Unicredit bank Serbia JSC.

KOMENTARIŠI