Teretna barža u vlasništvu preduzeća ”Ivan Milutinović’‘ potonula je juče pod misterioznim okolnostima na ušću Jezave u Dunav, nedaleko od Smederevske tvrđave, na 100 metara udaljenosti od obale i na oko 700 metara nizvodno od mesta na kojem je bio ukotvljen.

Dva člana posade – zapovednik barže Milan B. (35) i član posade Nikola K. (49) od preksinoć se ne javlljaju na mobilne telefone i postoji bojazan da su izgubili živote u ovoj nesreći.

Na Dunav je izašao i Lj.B., otac Milana B., koji i sam upravlja teretnim brodom.

– Mimoišao sam se sa sinovljevim brodom oko 22 sata, a ujutru sam prošao pored Smederevske tvrđave i primetio da brod čudno stoji. Odmah sam pozvao sina, ali telefon je zazvonio jednom i postao nedostupan. Sigurno su tokom noći zaspali i nisu primetili na brod tone – kaže potreseni otac.

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavili su da je brod ”Beograd X” prevozio oko 660 tona kamena tucanika, sa namerom da se usidri u rejonu luke Smederevo. Trebalo je da posada tu prenoći, a potom u jutarnjim satima overi brodske knjige i isprave.

Istraga je i dalje u toku, a uzroci nesreće još uvek nisu poznati.

KOMENTARIŠI