Trip hop pioniri, grupa „Morčiba“, i indi rokeri „Kils“ dolaze na „Arsenal fest 08“, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu.

Grupa „Morčiba“ (Morcheeba), pevačice Skaj Edvards i gitariste Rosa Godfrija, biće 23. juna glavne zvezde na „Arsenalovoj“ Glavnoj bini, gde će publici izvesti svoje brojne klasike, ali i stvari sa albuma Blaze Away, koji bi trebalo da se pojavi 1. juna.

„Morčiba“ je od osnivanja 1995. godine prodala preko 10 miliona primeraka svojih devet albuma, a poznati su po globalnim hitovima kakvi su Otherwise, Enjoy the Ride, Blindfold, Blood Like Lemonade, Over And Over, Rome Wasn’t Built In a Day

„Već smo 20 godina u poslu, a nikad nam nije trebalo ovoliko vremena da turnejom obiđemo svet. Još uvek nalazimo obožavaoce u mestima gde nismo svirali pre. Neki su čekali dugo da nas vide, a neki tek otkrivaju našu muziku. Zapanjujuće!“, kaže Edvards.

Harizmatična američka pevačica Alison Mosart i britanski gitarista Džejmi Hins, poznati pod imenom „Kils“ (The Kills), prvi put dolaze u Srbiju za nastup 21. juna na „Arsenalovoj“ Glavnoj bini.

„Kils“ su snimili do sada pet albuma, zaključno sa sjajnim Ash & Ice (2016), pročuli su se hitovima kao što su Doing It To Death, Tape Song, URA Fever i Cheap And Cheerfull, a nedavno su objavili novi singl List of Demands.

„Želim da sviramo svugde gde nismo do sada… Turneje me zbližavaju s ljudima i zbog toga imam prijatelje širom sveta. Osećam se kao beskućnik, ali to nije loša stvar. Moj dom je svuda gde se smestim“, kaže Alison.

Komplet ulaznica za tri večeri „Arsenal festa“ košta 2.000 dinara još samo danas! Od 15. marta komplet je 2.500 dinara, a biće puštene i pojedinačne ulaznice koje će za svako veče posebno koštati 1.500 dinara. Prodaja ide preko mreže „Eventim“, u Domu omladine Kragujevca i na blagajni Pozorišta za decu u Kragujevcu.

Pored „Kilsa“, 21. juna na Glavnoj bini nastupaju i alternativni sastav „Editors“ i rege atrakcija „Dab inc“ (Dub Inc), a na obližnjoj bini „Garden“ provokativni riječki „Let 3“ i nekadašnji bubnjar legendarnih „Ramonsa“ Marki Ramonsa.

Za 22. jun su na Glavnoj bini najavljeni škotski hitmejkeri „Teksas“ i Balkan džipsi pank metal „Kultur šok“, a 23. juna pored „Morčibe“ na Glavnoj bini, tu su i sarajevske „Letu štuke“ na „Gardenu“.

KOMENTARIŠI