Način rada NSZ posle ukidanja vanrednog stanja

Način rada NSZ posle ukidanja vanrednog stanja

Foto: B.P.

Nakon završetka vanrednog stanja, Nacionalna služba za zapošljavanje prilagodila je svoj rad novonastalim okolnostima, kako bi na što efikasniji način izašla u susret korisnicima usluga.

Lica koja traže zaposlenje, od ponedeljka 11.maja 2020. godine, mogu elektronskim putem da:

Izvrše prvu prijavu na evidenciju;
Podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti;
Podnesu zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti;
Završe obuku „Put do uspešnog preduzetnika“.

Poslodavci imaju mogućnost da elektronskim putem:

Dostave prijave potrebe za zapošljavanjem;
Podnesu zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja;
Podnesu zahtev za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih;
Podnesu zahtev za izdavanje dozvole za rad stranca.

Svi tražioci zaposlenja kojima je zakazano redovno javljanje u zakonski predviđenim rokovima biće obavešteni od strane zaposlenih u nadležnim filijalama NSZ  o narednom zakazanom terminu za javljanje, elektronskim putem ili putem telefona.

Neposredan prijem klijenata, obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna, i to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Informacije o radu Nacionalne službe za zapošljavanje dostupne su na sajtu nsz.gov.rs .

2 KOMENTARA

  1. Ukinuti NSZ zbog arogancije malograđana parazita koji tamo “rade”, jedino su sebi našli posao.
    Pišite istinu ili batalite pisanje laži: nema pomoći, niko ne ispunjava uslove jer izmisle razloge od pre korone godinu dana, lično sam doživeo.
    Ukinuti NSZ. Ionako nisu sposobni da zaposle, to radi veza i partija. A mi pametni smo već jednom nogom preko grane.

  2. NSZ je parazitska, nestrucna, nepouzdana skupina ljudi koji mikada nisu dali nikakav doprinos niti hoce scoj posao da rade, smanjenju nezaposlenosti i zastiti nezaposlenih lica od bede i nemogucnosti da se zaposle. Kao i Minisfsrstvo za rad… RS predstacljaju recidiv jednog davno proteklog vremena i skupa cine samo troskove drzavnog budzeta i mesta za primanje plata NERADOM. Potpuno su nezainteresovani za rad sa nezaposlenima, ne poticu niti kreiraju nova radna mesta, sto za uslove Srbije i opstu bedu stanovnistva i nesigurnost mogicnosti opstanka stamovnistva, ako nisu penzioneri loji su jedini zasticeni, nije ni dopusteno ni prihvatljivo. To predstavlja vrhunac cinizma i nebrige za gradjane kao i najsuroviji kaznjivi oblik diskriminacije do unistenja ljudskog bica, koje nije svojstveno drzavama evrope.

KOMENTARIŠI