U Požarevcu je obeležen Dan prosvetnih radnika u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje je prate.

Foto: Grad Požarevac

Ove godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, svečanost povodom obeležavanja ovog datuma i dodele priznanja najuspešnijim učiteljima, nastavnicima i profesorima je izostala. Umesto toga u gradskom zdanju je, ovim povodom, organizovana konferencija za medije kojoj su prisustvovali gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Tomica Stojanović.

Foto: Grad Požarevac

Saša Pavlović, gradonačelnik Grada Požarevca, čestitao je prosvetarima praznik i zahvalio im na dosadašnjem radu posebno u vreme epidemije korona virusa jer su dokazali da mogu da rade i u takvim uslovima, on je još dodao da je lokalna samouprava ove godine ustanovila nagradu za đake generacija. Đaci generacije iz svih srednjih i osnovnih škola dobiili su novčanu nagradu u iznosu od 50.000 dinara, dok su nastavnici i profesori dobili novčanu nagradu povodom Dana prosvetnih radnika u iznosu od po 30.000 dinara.

Grad inače za stipendiranje studenata odvaja 7 miliona dinara, za nagrađivanje učenika koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkom i međunarodnom takmičenju 2 miliona i 200 hiljada dinara, za podsticaj mladih talenata milion dinara, za učenike generacije 900.000 dinara, nagrade za prosvetne radnike ukupno iznose 530.000 dinara.

2 KOMENTARA

  1. Jeli ovaj na slikama u tekstu možda najbolji u generaciji, ako nije ne vidim razloga da se tu reklamira. Priča je o najboljim đacima i nastavnicima, zašto stoji slika gradonačelnika?

KOMENTARIŠI