Najavljena dodatna dva dana vojnih vežbi

Najavljena dodatna dva dana vojnih vežbi

FOTO: PIXABAY // ilustracija

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na Vojnom kompleksu “Peskovi“ (opština Veliko Gradište), rejon sela Kusiće.

Pored termina za izvršenje gađanja navedenih u Obaveštenju o izvođenju gađanja iz pešadijskog naoružanja za decembar i Dopuni Obaveštenja o izvođenju gađanja za decembar gađanja će se izvoditi na prostoru VK “Peskovi“ (opština Veliko Gradište), rejon sela Kusiće koji zahvata objekte: Kolarnica (tt 96,2) – Koševi (tt 72,3) – Ornice – Donji peskovi – Sadnice – Topolje i dana 29.12. i 30.12.2022. godine.

Zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru u navedenim danima.

Poligonski – strelišni prostor u kojem će se izvoditi gađanje biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: “NE IDI DALjE – GAĐA SE“ i obezbeđen stražarima.

U navedenim danima zabranjen je boravak stanovništva u označenom prostoru i najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova jer je opasno po život. Pri nailasku na takav projektil ili neeksplodirano minsko-eksplozivno sredstvo, svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije (Komanda CO KoV ili dežurni VK “Peskovi“).

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih projektila i njihovih delova.

Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Komandi CO KoV u Požarevcu ili kod upravnika Strelišta u selu Kusiće. Kontakt telefon 012/666-976.

KOMENTARIŠI