Nemačkom turisti farmerke spasle život

Nemačkom turisti farmerke spasle život

Foto: Twitter

Pošto je pao sa svoje jahte u nemirno more u blizini Novog Zelanda, nemački turista je od svojih farmerki napravio pojas za spasavanje koji ga je više od tri sata održao na površini vode do dolaska spasilačke ekipe.

Tridesetogodišnji Nemac, Arne Murke, jedrio je sa svojim bratom po Tologa zalivu na istočnoj obali Novog Zelanda, kada se jedro iznenada prevrnulo i bacilo ga u nemirnu vodu.

Pošto nije uspeo da dohvati pojas za spasavanje koji mu je bacio brat, Murkea su vodene struje povukle na pučinu dalje od jahte.

Novozelandskim medijima je posle bezbednog pristajanja na kopno priznao da sigurno ne bi bio među živima da nije bilo farmerki i da nije znao kako mu one mogu pomoći.

Dovitljivi Nemac je zavezao nogavice u čvor i podigao farmerke iznad vode da se napune vazduhom i tako napravio improvizovani pojas za spasavanje.

Spasilački helikopter uspeo je da pronađe Murkea posle tri i po sata. Njegova fotografija kako pluta na površini vode već je preplavila društvene mreže.

Srećnu okolnost predstavlja i to što je jahta bila opremljena najsavremenijim radio-uređajima, tako da je brat mogao da pošalje poziv u pomoć.

KOMENTARIŠI