Svetski dan turizma, i to pod sloganom “Turizam za sve”, a sa ciljem da svi ljudi, uključujući roditelje sa malom decom, lica sa invaliditetom i starije osobe, imaju mogućnost da ravnopravno i dostojanstveno putuju i uživaju u turističkim ponudama, uslugama i okruženju.

Turistička organizacija Grada Požarevca tradicionalno uzima učešće u obeležavanju Svetskog dana turizma i to predstavljanjem rada u turizmu našim mlađim sugrađanima.  Turizmolog Isidora Pavlović Baldić, održala je predavanje/tribinu u školi “Kralj Aleksandar I” za učenike 5. razreda, tokom prezentacije predstavljen je rad Turističke organizacije Grada Požarevca.

Foto: Urban City

Isidora Pavlović Baldić, je upoznala učenike o turističkim potencijalima Braničevskog okruga i kroz priču sa njima saznala njihova zapažanja sa putovanja u toku letnjih i zimskih raspusta, kao i u okviru rekreativne nastave.

U Srbiji će Svetski dan turizma biti obeležen danas 27. septembra u 13 časova, u „Belom dvoru“, u Beogradu, svečanom dodelom nagrade „Turistički cvet“ koja se dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI