Od Milića za požarevačku bolnicu 283 jastuka

Od Milića za požarevačku bolnicu 283 jastuka

U Opštoj bolnici u Požarevcu  uručena je donacija opštine Veliko Gradište u vidu jastuka, za opremanje bolničkih odeljenja.

Uz najavu redovnih aktivnosti i nekih lepših događaja, direktor Bolnice dr Danko Nikolić pohvalio je donaciju kao i pomoć ove lokalne samouprave. Kako je naveo, od 2019. do sada, opština je za bolnicu obezbedila novi agregat, bronkoskop, posteljinu, aparat za merenje šećera koji je u vreme korone bio veoma koristan, tetra pelene za porodilište, u iznosima od po 100.000 dinara, dok donacija jastuka za odeljenja nove i stare bolnice iznosi 240.000 dinara od čega su, u poslednjoj turi, nabavljena 283 jastuka.

I predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić pohvalio je dosadašnju saradnju te napore Bolnice za dobrobit pacijenata Braničevskog okruga uz želje da ta saradnja bude još uspešnija. On je, takođe, podsetio i na prošlogodišnju donaciju dušeka za ortopediju i obećao pomoć opštine i u narednom periodu kako bi pacijenti dobili neopodnu negu.

“To je naša bolnica, naši ljudi se tu leče.“, rekao je Milić, uputivši molbu kolegama iz Okruga da svi po malo doprinesu kvalitetu boravka pacijenata u bolnici.

Predsednik Milić dao je predlog da Bolnica podnese zahtev za još 200 jastuka, a ovom prilikom po prvi put lokalna samouprava je obezbedila paketiće za bebe sa teritorije ove opštine koje se ovde rađaju – ćebe i plišanu igračku, uz čestitku i obaveštenje roditeljima o pravima koja mogu da ostvare povodom rođenja deteta.

Uz sve pogodnosti i podršku koju opština pruža roditeljima i porodici, predsednik je podsetio i na poslednju donetu meru u vidu smanjenja poreza na imovinu za 30 odsto za porodice sa troje i više dece, u nastojanju da se poboljša natalitet.

Kako je ovom prilikom rečeno, uskoro se očekuje i otvaranje nove bolnice gde je završeno skoro 90 odsto radova, a pri kraju je i plan rekonstrukcije stare bolnice koji finansira grad Požarevac.

Da preduzete mere imaju rezultata potvrdio je i direktor Nikolić podatkom da su u 2023. godini u ovoj bolnici na svet došle 62 bebe.

Donacija je simbolično uručena glavnim sestrama odeljenja koje će je rasporediti prema potrebama bolnice.

KOMENTARIŠI