Foto: Urban City / B.P.

Odbornici Skupštine Grada Požarveca danas su usvojili Predlog Rešenja o određivanju novog naziva gradskog fudbalskog stadiona u Požarevcu.

Gradski fudbalski stadion od danas nosi ime po Požarevljaninu dr Mihailu Andrejeviću “Andrejki”. Odbornici su ovaj predlog usvojili jednoglasno.

Sednica Skupštine Grada Požarevca počela je u 10 časova.

Foto: Urban City / B.P.

Gradonačelnik Saša Pavlović je pre nekoliko dana i najavio da će se ovaj predlog naći na sednici Skupštine.

-Nije upitno da je on, pored svoje igračke karijere u prvoj polovini prošlog veka, svojim kasnijim delovanjem u svetskoj fudbalskoj federaciji – FIFA direktno uticao u mnogim segmentima da fudbal danas uživa status najpopularnijeg sporta na svetu, a činjenica da je rođen u Požarevcu može da nam služi na ponos i čast. Usvajanje ovog predloga bio bi i ispunjavanje još jednog segmenta obećanja lokalne samouprave datog pri preuzimanju vlasti, a to je da ovakvim imenovanjima značajnih objekata u gradu promoviše poznate Požarevljane iz svih oblasti. Time bi ostale delove Srbije podsetili da je Požarevac grad u kome su stasali mnogi velikani, a mlađe generacije sugrađana inspirisali da se trude da ih dostignu, napisao je Saša Pavlović na zvaničnom profilu.

KOMENTARIŠI