Oko 200 traktora blokiralo most na Velikoj Moravi kod Požarevca

Oko 200 traktora blokiralo most na Velikoj Moravi kod Požarevca

Foto: Urban City / B.P.

Moravski most na magistralnom putu M24 Požarevac-naplatna rampa Požarevac blokiran je od 10.30h. Poljoprivrednici udruženja “Stig” blokirali su most sa oko 200 traktora.

Planirano je da blokada traje do 13 časova.

Poljoprivrednici od Ministarstva poljoprivrede Srbije traže da otkupna cena suncokreta umesto 60 dinara bude oko 90 dinara po kilogramu.

Foto: Urban City

„U ovom trenutku organizujemo četvrti protest u ovoj godini. Želimo da pokažemo svima da situacija nije dobra. I ovog puta poljoprivrednici okruga braničevskog priključili su se u protestu vojvođanskim ratarima. Problem je cena suncokreta, a to je 700 evra po toni. Posle ove blokade ne očekujemo ništa. Idemo svojim kućama i njivama da vršemo suncokret. Imali smo 30 sastanaka, Ministarstvo poljoprivrede nije uradilo ništa. Prinosi suncokreta su mali, neće biti PDV-a, država će malo para uzeti“, izjavio je za prisutne medije Nedeljko Savić, predsednik Udruženja „Stig“ Požarevac.

Veliki broj vozača ne može da prođe na ovoj deonici, stvorila se velika kolona. Saobraćajna policija reguliše bezbednost u saobraćaju i učesnika protesta.

KOMENTARIŠI