Zašto je vaučer za putovanje jedan od najboljih poklona za sve prilike?

Zašto je vaučer za putovanje jedan od najboljih poklona za sve prilike?

Pronalaženje savršenog poklona za drage ljude, pa čak i one koje poznajete intimno, može biti pravi izazov. Želite da poklonite nešto posebno, nešto korisno, nešto što neće skupljati prašinu na policama u godinama koje dolaze. Želite da se vaš poklon pamti i da sećanje na njega uvek izmami osmeh. Možda je pravo vreme da umesto stvari počnete da poklanjate doživljaje.

Materijalni pokloni su korisni, pod pretpostavkom da poznajete ukus osobe kojoj poklanjate. Međutim, parfemi se troše, garderoba se cepa, a mobilni telefoni i slični high-tech uređaji nakon par godina postaju zastareli. 

Ono što traje su uspomene. Za deset godina od ovog trenutka male su šanse da ćete se sećati koju haljinu ste nosili leta 2022. ili kojim ste telefonom napravili slike na moru. Letovanja, zimovanja, izleta na obronke planine ili posete nekoj od evropskih prestonica ćete se sećati dok ste živi, naročito ako idete na put u pravom društvu. Da, pogodili ste – poklon vaučer je naš predlog savršenog dara za vaše najdraže ljude koje istinski želite da obradujete!

U nastavku ćemo vam objasniti sve – šta su poklon vaučeri, koliko dugo se mogu iskoristiti od datuma poklanjanja, za koje prilike ih možete darovati i najvažnije – kako da odaberete destinaciju putovanja za osobu koju želite da iznenadite! Da počnemo!

Šta su poklon vaučeri?

Poklon vaučeri su, baš kako i sam naziv navodi da pomislimo, vaučeri koje uplaćujete u turističkoj agenciji, a koje osobe koje darujete mogu da iskorite za željeno putovanje. 

Možete uplatiti celokupan iznos putovanja na određenu destinaciju, ako vam finansijske mogućnosti to dozvoljavaju, ili možete izdvojiti sumu novca koju biste inače potrošili na poklon i napraviti vaučer u datoj vrednosti. Osoba koju darujete može doplatiti razliku u ceni za odabranu destinaciju po želji.

Novac uložen u putovanja je novac uložen u sećanja i stoga je jedna od najboljih investicija koje možete napraviti. 

Obzirom na ekonomsku situaciju na globalnom nivou, koja nije ni najmanje laskava za većinu stanovništva, odlazak na odmor je postao luksuz koji sve manje ljudi sebi može da priušti. Neretko čujemo da prijatelji ili članovi porodice godinama nisu bili na moru, niti bilo kakvom drugom vidu odmora. Vaučer je poklon koji bi ih sigurno obradovao i smanjio troškove putovanja, koje bi postalo lakše izvodljivo.

Kao što smo spomenuli, darovanjem putovanja dragim ljudima darujete smeh, radost, priliku da istražuju, upoznaju nove dimenzije svoje ličnosti, nove kulture, ljude, steknu poznanstva itd., a to je nešto što se pamti.

Za koju priliku je putovanje prikladan poklon?

Putovanje je prikladan poklon za sve prilike. Bilo da je reč o proslavi rođendana, godišnjice braka, diplomiranju, dugoočekivanom zapošljenju, svadbenom putovanju, odlasku u penziju – poklon vaučeri za putovanje će samo uveličati radost. 

Ako birate poklon za neki poseban datum – Novu godinu, dan zaljubljenih ili 8. Mart, takođe nećete pogrešiti, naročito ako planirate da na put pođete zajedno. Putovanjem možete nagraditi najzaslužnije zaposlene za njihov trud oko poslovnih projekata – znaće da cene vašu pažnju.

Za kakva putovanja se mogu iskoristiti poklon vaučeri?

U agenciji Lider travel poklon vaučeri se mogu iskoristiti za letovanja, koja uključuju veliki broj destinacija u Crnoj Gori, Grčkoj, Turskoj, Albaniji, Egiptu, Španiji, Italiji i Emiratima. 

Pored letovanja u ponudi su i zimovanja, obilasci evropskih prestonica, uzbudljiva adrenalinska avantura – rafting Tarom ili Unom, aranžmani za doček Nove 2023. godine, avio karte i individualna avio putovanja do evropskih gradova.

Vi uplaćujete sumu novca koju ste spremni da izdvojite za poklon vaučer, a destinaciju putovanja bira vaša draga osoba. Naravno, ako želite da poklonite putovanje na konkretnu destinaciju, možete uplatiti i celokupan iznos.

Kupljeni vaučer može biti iskorišćen u roku od dve godine od datuma kupovine, osim ako je unapred drugačije dogovoreno. 

Kako odabrati destinaciju putovanja za drage osobe?

Želite da poklonite dragim ljudima vaučer koji pokriva sve troškove putovanja putovanja do određene destinacije, ali niste sigurni gde bi želeli da putuju? 

Možete saznati uz samo malo lukavstva. Opcija broj 1 je da pitate nekoga ko bi mogao znati – bliske prijatelje, kumove, roditelje dragih ljudi, a opcija 2 podrazumeva razgovor tokom kojeg ćete doći do informacija. Počnite nehajno da ćaskate o gradovima ili letovalištima koje biste voleli da posetite, ali ne dozvolite da razgovor brzo zamre. Nabrajajte prednosti i nedostatke destinacija na kojima ste bili, izrazite planove koje imate za budućnost glede putovanja i pitajte ljude za koje kupujete vaučer kakve su njihove želje.

Voila – sve što vam preostaje jeste da se zaputite do turističke agencije i nacrtate osmehe na licima onih koje najviše volite!

KOMENTARIŠI