Održano predavanje na temu “Podsticanje rekreativnog sporta kod mladih”

Održano predavanje na temu “Podsticanje rekreativnog sporta kod mladih”

Predavanje je održano u organizaciji Saveta za ravnopravnost polova Skupštine grada Požarevca i Sportsko rekreativne asocijacije Požarevca

U Ekonomsko-trgovinskoj školi u Požarevcu održano je predavanje na temu “Podsticanje rekreativnog sporta kod mladih”, u organizaciji Saveta za ravnopravnost polova Skupštine grada Požarevca i Sportsko rekreativne asocijacije Požarevca.

Prema rečima Marije Jovanović, zamenice predsednice Saveta za ravnopravnost polova, akcija će se sprovoditi u svim srednjim školama na teritoriji grada Požarevca, a kasnije ako bude iskazano interesovanje i u osnovnm školama, odazvaće se i njihovom pozivu. Ona je još dodala da je ovo početak akcije, koja je u programu aktivnosti Saveta za ravnopravnost polova.

Bane Dmitrović i Marija Jovanović, Foto: Grad Požarevac

Bane Dmitrović, predsednik Sportsko rekreativne asocijacije, đacima ove škole održao je predavanje motivacionog karaktera sa ciljem da promoviše zdrav životni stil u svim segmentima od fizičke aktivnosti do zdrave ishrane. Dmitrović je još istakao da su mladi sve neaktivniji i da su životni stilovi sve dekadentniji, a da smo mi kao odgovorno društvo našli za svrsishodno da se uključimo i damo jedan aktivan pristup rešavanju tog problema kroz edukaciju mladih, konkretno kroz ova predavanja.

KOMENTARIŠI