Foto: EPS/ uvid u račun

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da su svi računi za električnu energiju za oktobar postavljeni na novi portal “Uvid u račun”, koji se nalazi na sajtu.

Domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju, kako je navedeno, mogu bezbedno i brzo da preuzmu svoj račun i elektronski da ga plate bez odlaska u poslovnice platnih institucija, putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama. Na raspolaganju je i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

Domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije tokom ove grejne sezone EPS će odobravati popust od 20 do 40% na mesečni račun, što je više nego prošle zime. Potrošači koji smanje potrošnju za pet do 15% u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine u kom je ostvarena veća potrošnja, imaju popust od 20%.

Za uštedu od 15 do 20% umanjenje je 25%, a za uštedu od 20 do 25% obračunava se 30% popusta.

Za domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za 25 do 30% popust iznosi 35%, dok najveći popust od 40% ostvaruju oni koji smanje potrošnju za više od 30%.

Uz popust za izmirenje računa na vreme, domaćinstvima se obračunava i popust od 5% ukoliko učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećaju za najmanje 5% u odnosu na isti mesec 2022. godine.

3 KOMENTARA

  1. Na zadnjem ste mestu u plaćanju rate za grejanje -samo kada dobiješ od pošte račun ili ideš direktno na šalter Toplifikacije !

  2. Na zadnjem ste mestu u plaćanju rate za grejanje -samo kada dobiješ od pošte račun ili ideš direktno na šalter Toplifikacije ! Šta da rade oni koji su stariji od 70 godina-na noge lagane pa hajde na šalter!!!

KOMENTARIŠI