Onlajn nastava samo ako bi parametri bili znatno pogoršani

Onlajn nastava samo ako bi parametri bili znatno pogoršani

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Ministarstvo prosvete saopštilo je da odluka o onlajn nastavi, spomenuta na sednici Kriznog štaba, nije doneta i naglasilo da bi ona mogla da stupi na snagu u svim školama isključivo ako bi ključni parametri pokazali znatno pogoršanje situacije.

Ministarstvo prosvete je podsetilo da će se naredne nedelje u četiri lokalne samouprave u Srbiji nastava za srednjoškolce odvijati po kombinovanom modelu.

“Tim za škole sagledao je sve pokazatelje i doneo odluku o uvođenju kombinovanog modela nastave u srednjim školama u četiri lokalne samouprave. Eventualna odluka o uvođenju onlajn nastave u svim školama na sastanku Tima za škole mogla bi biti doneta isključivo u slučaju da parametri pokažu znatno pogoršanje u svim jedinicama lokalne samouprave”, naveli su iz Ministarstva prosvete.

Iz resornog ministarstva navode da je ovonedeljna analiza pokazala da je samo u 136 (11 odsto) osnovnih škola procenat zaraženih učenika iznad 1,5 odsto.

U 466 osnovnih škola, odnosno u 39 odsto nije bilo nijednog zaraženog đaka, dok je 169 – 14 odsto škola prijavilo po jedan slučaj, navodi se u saopštenju.

U srednjim školama, procenat pozitivnih učenika veći od 1,5 odsto prijavljen je u 85 škola što je 16 odsto srednjoškolskih ustanova, u 99 (19 odsto) nema zarženih đaka dok je samo po jedan pozitivan u 81 škola .

Navode i da je ministar Branko Ružić pozvao članove zdravstvenog dela Kriznog štaba na sledeći sastanak Tima za škole, kako bi zajedno sagledali situaciju i doneli odluku za naredni period.

KOMENTARIŠI