Četri muškarca iz sela Osipaonica kod Smedereva uhapšena su zbog sumnje da su silovala devojku u tom selu, saznaju nezvanično “Novosti”. Za još jednim mladićem umešanim u ovaj zločin se traga.

Kako je “Novostima” potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, koje vodi pretkrivični postupak, “proveravaju se navodi o silovanju punoletne devojke od strane više muškaraca”.

– U interesu oštećene i procesuiranja svih izvršilaca, detalji zasad ne mogu da budu saopšteni – rečeno nam je u Tužilaštvu.

Kako nezvanično saznajemo od izvora bliskih policijskoj istrazi, četiri muškarca su uhapšena pod sumnjom da su silovala devojku. Njima je određen pritvor. Identitet devojke, kao i osumnjičenih, zasad se čuva od javnosti. Navodno, reč je o dva događaja obljube.

U prvom je učestvovalo, kako se veruje, više osoba, a u drugom su bila, navodno, dva izvršioca. Policija traga za još jednim muškarcem za koga se veruje da ima veze sa ovim slučajem. Oba slučaja silovanja dogodila su se prošle sedmice u selu Osipaonica. Svi pohapšeni su iz ovog sela, kao i žrtva.

PRETNjE

Policija i tužilaštvo proveravaju da li ima još počinilaca, a devojka je u međuvremenu, iz bezbednosnih razloga, sklonjena iz sela. Ona je, saznali smo, odvedena na sigurnu lokaciju zbog navodnih pretnji koje dobija nakon što je sve otkriveno. Zbog ovoga, kao i zbog osetljivosti istrage, policija i istražni organi odbijaju da iznose bilo kakve informacije do daljeg.

KOMENTARIŠI