Foto: B.P.

Ruska kompanija nameštaja “Spilit” koja je preko noći pobegla iz Vranja i ostavila 300 radnika na cedilu, oštetila je stotine kupaca “Nefa nameštaja” kojima nije isporučila plaćenu robu.

Prema podacima Agencije za privredne registre 49 odsto “Spilita” je u vlasništvu beogradskog “Holodeksa”, a 51 odsto u vlasništvu ruskog partnera “OOO Korolj Divanov” dok je “Holodeks” stoprocentni vlasnik “Nefa nameštaja”.

Iza obe firme stoji i ruski biznismen Andrej Hodasevič, vlasnik dve velike fabrike nameštaja u Rusiji: “Mnogo mebeli” i “Korol Divanov”.

Dokaz da su ova privredna društva povezana je i činjenica da su odmah nakon odlaska “Spilita” iz Vranja internet i fejsbuk stranica “Nefa nameštaja” ugašeni, a sve prodavnice zatvorene.

Nefa je svoju prodavnicu imala i u Požarevcu u okviru “DIS”-a. Ostali su samo zidovi sa reklamama ove firme.

Foto: B.P.

Inače, preko noći Srbiju je napustio i direktor “Nefa nameštaja”. On je menadžerima poslao mejl u kome je naveo da “zbog tehničkog pregleda automobila mora hitno u Rusiju”.

Niko u “Nefa nameštaju” nije ni obavestio klijente o tome, a retki kupci su uspeli da stupe u kontakt  sa pojedinim radnicima.

Facebook stranica i sajt više nisu dostupni. Broj telefona u Požarevcu je takođe  nedostupan.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI