Otvorene 60. LjKI u Požarevcu

Otvorene 60. LjKI u Požarevcu

Svečanim defileom u Požarevcu su otvorene 60. Ljubičevske konjičke igre.

Svečanom otvaranju prisustvovali su izaslanik predsednika Republike Srbije Milorad Veljović, gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović sa ostalim predstavnicima lokalne samouprave, vladika braničevske Eparhije dr Ignatije, Narodni poslanici, direktori javnih preduzeća, predsednici Opština, predstavnici vojske i policije. Ljubičevske konjičke igre održavaju se pod pokroviteljstvom Predsedništva Republike Srbije.

Gradonačelnik Pozarevca Saša Pavlović je na početku poželeo svim gostima našeg grada dobrodošlicu prigodnim govorom.

Himnu Republike Srbije izveo je Gradski ženski hor Barili.

Igre je otvorio izaslanik predsednika Republike Srbije Milorad Veljović.

Rade Milovanović poveo je paradu 60. Ljubičevskih konjičkih igara. Dozvolu za paradu dobio je od gradonačelnika.

Prošlogodišnji vitez Dušan Janković predao je sablju gradonačelniku uz zakletvu.

predaja sablje

Promoter ovogodšnjih igara je glumac Petar Strugar.

Petar Strugar

Večeras od 21 čas nastupiće Renato, a posle njega Željko Samardžić. Pre koncerata uslediće tradicionalni vatromet.

Nagradni fond ove godine iznosi 8,45 miliona idnara, za višeboj je od ovog iznosa izdvojeno 2 miliona. Vitez ovogodišnjih LjKI dobiće 725.000 dinara.

Foto: URBAN CITY / B.P.

Podsećamo da se Ljubičevske konjičke igre održavaju od 1964. godine svake godine u septembru, izuzetak su bile konjičke igre 1988. godine koje su održane u oktobru zbog pojave gripa među konjima. Zbog kovida 2020. godine igre su održane bez defilea i bez publike na hipodromu.

Foto: Urban City // B.P.

Što se tiče sportskog dela na hipodromu, na programu će između ostalog biti galopske i kasačke trke, voltižovanje dece, ljubičevski višeboj. Program na hipodromu u subotu i nedleju počinje u 13.30. U subotu je ulaz besplatan.


Ovaj tekst objavljen je na osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Grada Požarevca pod nazivom “POŽAREVAC PRAVIM PUTEM”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI