Ove godine 15 pešaka poginulo u saobraćajnim nezgodama na pešačkim prelazima

Ove godine 15 pešaka poginulo u saobraćajnim nezgodama na pešačkim prelazima

Foto: Urban City / B.P.

Tokom prethodnog dana u Republici Srbiji dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojima su oboreni pešaci prilikom prelaska kolovoza na pešačkom prelazu, od kojih se pet dogodilo u Beogradu, a jedna u Kragujevcu.

U navedenim nezgodama, poginuo je dvadesetšestogodišnji muškarac, jedno dete starosti dvanaest godina zadobilo je teške telesne povrede opasne po život, dok su još dva pešaka zadobila teške telesne povrede, a tri, lake telesne povrede.

Sve saobraćajne nezgode dogodile su se u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidlјivosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava da je od početka ove godine 15 pešaka poginulo, a 750 povređeno u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima.

S obzirom da je ovo period godine kada u saobraćajnim nezgodama strada najveći broj pešaka, apelujemo na vozače da povećaju opreznost i da smanje brzinu kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, kako bi mogli bezbedno da zaustave vozilo i propuste pešake.

Apelujemo i na pešake da kolovoz prelaze isklјučivo nakon što se uvere da to mogu učiniti na bezbedan način, uklјučujući i prelazak na pešačkom prelazu.

Policijski službenici Uprave saobraćajne policije će u narednom periodu intenzivirati kontrole brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, kako bi se unapredila bezbednost pešaka.

KOMENTARIŠI