Proizvod se zove Taps i u osnovi je stiker u obliku otiska prsta od poliuretana koji se upotrebljava u vojnoj industriji i koji mozete zakačiti na vrh rukavice. Ovaj otisak nije vaš, to je sintetički individualni otisak kojim ćete uvežbati vaš telefon da ga prepoznaje na isti način kao i vaš.

Ovi sintetički otisci čak i ne liče na otisak pravog prsta, ali funkcionišu na isti način stvarajući prepoznatljivi šablon koji vaš telefon može zapamtiti i koristiti  u budućnosti.

Većina aplikacija dozvoljava da se barem jedan otisak koristi kao ključ, tako da Taps zamenjuje jedan od vaših otisaka kao biometrijsku šifru .
Naravno, ova tehnologija predstavlja i veliki bezbednosni rizik jer odjednom svako sa rukavicom moze pristupiti svemu sto ste zaključali na telefonu. Ova dizajnerska mana eliminiše glavni razlog zašto uopšte ljudi koriste otisak prsta, najčešće kao sigurnosno zaključavanje, jer je jedinstven i sigurniji od šifre.

Niko ne može ukrasti vaš otisak prsta, ali rukavicu može  Svejedno, jednostavnost je ponekad veći motivator od sigurnosti , bar se tako nadaju dizajneri Tapsa.

KOMENTARIŠI