Plastenici, kosilice i motokultivatori izbegličkim porodicama u opštini Malo Crniće

Plastenici, kosilice i motokultivatori izbegličkim porodicama u opštini Malo Crniće

Komesarijat za izbeglice je u saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Malo Crniće dodelio sredstva iz oblasti poljoprivrede domaćinstvima koja su se ranije javila na raspisan Javni konkurs

Na teritoriji opštine Malo Crniće postoji oko 100 porodica koje imaju status izbeglih i raseljenih lica. U petak je dodeljena pomoć za 9 porodica koje su se javile i učestvovale na Javnom konkursu.

Dobijena sredstva su nepovratna. Pomoć se sastoji u dodeli poljoprivredne mehanizacije: Dve rotacione kosačice, dva motokultivatora, kao i 5 plastenika sa sistemom za navodnjavanje dimenzija 20×5 metara.

Mališa Antonijević, predsednik opštine Malo Crniće rekao je još da je ovo samo jedna od aktivnosti koju opština Malo Crniće sprovodi od dolaska izbeglica u lokalnu sredinu. Ove godine pomoć su dobile porodice iz Malog Crnića, Boževca i Crljenca.

Antonijević je podsetio da su do sada u saradnji sa Republičkim Komesarijatom za izbeglice obezbeđene kuće za 16 porodica na opštinskom zemljištu.

U toku je projekat za izgradnju stambene jedinice sa 6 stanova za stanovanje starijih lica i socijalno ugroženih iz izbegličke populacije.

KOMENTARIŠI