Počeo 43. Međunarodni beogradski sajam turizma

Počeo 43. Međunarodni beogradski sajam turizma

Jaz plaža, Budva, Foto: Urban City 2019.

Srbija je prošle godine inkasirala rekordnih 1.596 milijardi deviznog prihoda od turizma. Otvoren je 43. Međunarodni sajam turizma koji na Beogradskom sajmu traje od 24. do 27. marta.

U okviru njega održavaju se još dve manifestacije – Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme koji se otvara danas i Međunarodni sajam vina “Beovajn” koji počinje sutra.

Slogan ovogodišnjeg Sajma turizma je “Između planina i mora”.

Po ekskluzivnim sajamskim cenama, pred posetiocima će biti first minute ponude i paketi sa mnoštvom pogodnosti za putovanja prema sopstvenim afinitetima: porodična putovanja, daleke i egzotične destinacije, putovanja za mlade, city break, odmor i oporavak u banjama, spa vikendi na planinama, eko i aktivni turizam, kongresna dešavanja…

Na sajmu se predstavljaju: Grčka, Turska, Crna Gora, Tunis, Egipat, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Maldivi, a pojedinačno nastupaju izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

Po prvi put ove godine posetiocima će ekskluzivno biti predstavljene dve nove, i u svetskim okvirima, vrhunske destinacije: egzotična Malezija i Demokratska Republika Sao Tome i Principe, koju čine dva ostrva u Gvinejskom zalivu u centralnoj Africi.

Grad Beograd će, kako je najavio direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, organizovati predstavljanje beogradskih opština, a oni koji dođu na sajam imaće priliku da premijerno pogledaju seriju novih, kratkih turističkih filmova o najznačajnijim turističkim atrakcijama glavnog grada.

Sajam i ove godine ostaje u znaku koncepta Srbija stvara, nacionalne platforme koja kreira brend moderne Srbije, oslanjajući se prvenstveno na međunarodno prepoznate, talentovane i izuzetne pojedince, koji inspirišu svojim dostignućima, inovacijama i kreativnim idejama.

KOMENTARIŠI