Podmornica Titan se raspala, svi su mrtvi

Podmornica Titan se raspala, svi su mrtvi

Kompanija “Oušn gejt” potvrdila je smrt petorice putnika na nestaloj podmornici “Titan” čiji su delovi otkriveni danas na dnu okeana.

Saopštenje kompanije prenosimo u celosti.

“Sada verujemo da su naš izvršni direktor Stokton Ruš, Šahzada Davud i njegov sin Suleman Davud, Hamiš Harding i Pol-Henri Nargeolet, nažalost mrtvi.

Ovi ljudi su bili pravi istraživači koji su delili poseban duh avanture i duboku strast prema istraživanju i zaštiti svetskih okeana. Naša srca su uz ovih pet duša i svakog člana njihovih porodica tokom ovog tragičnog vremena. Tužni smo zbog gubitka života i radosti koju su doneli svima koje su poznavali.

Ovo je izuzetno tužan trenutak za naše posvećene zaposlene koji su iscrpljeni i duboko tuguju zbog ovog gubitka. Cela porodica OceanGate je duboko zahvalna za bezbroj muškaraca i žena iz brojnih organizacija međunarodne zajednice koji su ubrzali širok spektar resursa i koji su toliko radili na ovoj misiji.

Cenimo njihovu posvećenost pronalaženju ovih pet istraživača i njihov dane i noći neumornog rada u podršci našoj posadi i njihovim porodicama.

Ovo je veoma tužno vreme za čitavu zajednicu istraživača, i za svakog od članova porodice izgubljenih na moru.

S poštovanjem tražimo da se poštuje privatnost ovih porodica tokom ovog najbolnijeg vremena.”

Krhotine otkrivene u blizini olupine Titanika potiču od nestale podmornice, potvrdila je američka Obalna straža.

Svi putnici su poginuli, rečeno je na konferenciji za medije.

KOMENTARIŠI