Kompanija “Oušn gejt” potvrdila je smrt petorice putnika na nestaloj podmornici “Titan” čiji su delovi otkriveni danas na dnu okeana.

Saopštenje kompanije prenosimo u celosti.

“Sada verujemo da su naš izvršni direktor Stokton Ruš, Šahzada Davud i njegov sin Suleman Davud, Hamiš Harding i Pol-Henri Nargeolet, nažalost mrtvi.

Ovi ljudi su bili pravi istraživači koji su delili poseban duh avanture i duboku strast prema istraživanju i zaštiti svetskih okeana. Naša srca su uz ovih pet duša i svakog člana njihovih porodica tokom ovog tragičnog vremena. Tužni smo zbog gubitka života i radosti koju su doneli svima koje su poznavali.

Ovo je izuzetno tužan trenutak za naše posvećene zaposlene koji su iscrpljeni i duboko tuguju zbog ovog gubitka. Cela porodica OceanGate je duboko zahvalna za bezbroj muškaraca i žena iz brojnih organizacija međunarodne zajednice koji su ubrzali širok spektar resursa i koji su toliko radili na ovoj misiji.

Cenimo njihovu posvećenost pronalaženju ovih pet istraživača i njihov dane i noći neumornog rada u podršci našoj posadi i njihovim porodicama.

Ovo je veoma tužno vreme za čitavu zajednicu istraživača, i za svakog od članova porodice izgubljenih na moru.

S poštovanjem tražimo da se poštuje privatnost ovih porodica tokom ovog najbolnijeg vremena.”

Krhotine otkrivene u blizini olupine Titanika potiču od nestale podmornice, potvrdila je američka Obalna straža.

Svi putnici su poginuli, rečeno je na konferenciji za medije.

KOMENTARIŠI