Policajac i njegova supruga uhapšeni zbog sumnje da su prevarili Fond za...

Policajac i njegova supruga uhapšeni zbog sumnje da su prevarili Fond za solidarnu pomoć MUP-a

Foto: MUP

Policijski službenik i njegova supruga, zaposlena u upravnim poslovima, uhapšeni zbog sumnje da su Fondu za solidarnu pomoć MUP-a dostavljali račune iz apoteke, lažno predstavljajući da je reč o lekovima koji su potrebni za njihovo lečenje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora unutrašnje kontrole i Policijske uprave u Kruševcu uhapsili su policijskog službenika Lj. R. i njegovu suprugu D. R, zaposlenu u upravnim poslovima, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara, saopštio je MUP.

Sumnjiče se da su u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, od septembra 2019. do marta 2022. godine, Fondu za solidarnu pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova dostavljali račune iz apoteke, lažno predstavljajući da su to lekovi potrebni za njihovo lečenje.

Na taj način su, sumnja se, doveli u zabludu odgovorna lica Fonda koja su im, na osnovu dostavljenih računa, isplaćivala novac, kaže se u saopštenju.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni osnovnom javnom tužiocu u Kruševcu.

Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i udaljeni su iz službe do okončanja tog postupka, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI