Pomama Kineza za pilićima u „Kostku“ kao kod nas u „Lidlu“

Pomama Kineza za pilićima u „Kostku“ kao kod nas u „Lidlu“

Prodajni lanac „Kostko“ stvorio je veoma vernu i veliku bazu kupaca u SAD, a izgleda da je ista situacija u Kini, gde se u prvoj otvorenoj prodavnici „Kostka“ napravila tolika gužva da je morala da bude zatvorena.

Američki prodajni lanac otvorio je svoj prvi objekat u Kini u Šangaju, ali je bila tolika navala da je prodavnica morala da zatvori vrata ranije.

https://youtu.be/g3EQ6gjlbHk

„Kostko“ je prodajni lanac skladišta u kojima se roba prodaje po velikim popustima, a u kojima se može kupovati uz godišnju člansku kartu. Izuzetno je popularan širom sveta.

Izgleda da su i Kinezi bili veoma zadovoljni otvaranjem nove prodavnice, pošto su neki od kupaca čekali i do dva sata u redu za plaćanje, a neki su morali i tri sata da čekaju da parkiraju, prenela je Sinhua.

Otvaranje vrata pratilo je skoro fanatično utrčavanje u prodavnicu, a na jednom snimku se vide ljudi koji se guraju kroz veliku gužvu da bi došli do pečenih pilića ili se sa drugima bore oko jeftine svinjetine.

„Prodavnica se zakrčila zbog gužve. Da bi omogućili prijatniju kupovinu mušterijama, suspendovali smo rad prodavnice za danas“, naveli su iz kompanije.

Uprkos tome što je „Kostko“ prisutan na onlajn tržištu Kine već pet godina preko kineske firme „Alibaba“, nova fizička prodavnica u Šangaju velika je investicija.

KOMENTARIŠI