Avalski toranj ponovo radi. Otvaranje omiljenog izletišta,građani su jedva dočekali, budući da su za nama dugi dani između četiri zida.

Prošlo je deset godina od završetka rekonstrukcije Avalskog tornja porušenog u NATO bombardovanju. Rođendanska torta i svećice su izostale, budući da je “divan dan” tornja 21. aprila kada je epidemije koronavirusa bila u jeku. Za druženje nikada nije kasno.

Posetioci kažu da ne znaju za lepše mesto. A pogodno je za igru i druženje svih generacija.

Zbog mera bezbednosti u liftu koji vozi do vrha tornja ne sme više od petoro ljudi, a na tornju najviše 40 posetilaca. Oko tornja – zabava za sve.

Foto: Urban City

“Tu je dečji park sa igralištem, teretana na otvorenom, sportski tereni, muzej telekomunikacije, suvenirnica, sve ono što interesuje turiste”, kaže Jelena Gajić zaposlena u “Avalskom toranju”.

Ovde možete kupiti organsku hranu iz avalskih sela, sokove, prirodnu kozmetiku i unikatne zanatske proizvode.

“Mi radimo na tome da omladina krene da promoviše našu tradiciju i mislim da ima nade da se mladi zainteresuju za stare zanate”, veruje Marija Zdravković iz udruženja “Naše ruke”.

Život se polako vraća u uobičajene tokove. Avalski toranj sve do pozne jeseni biće otvoren od devet ujutru do osam uveče.

KOMENTARIŠI