Ugovor su potpisali načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović, Nevenka Đorđević direktor Predškolske ustanove „Sova“ i direktor PU „Ljubica Vrebalov“ Tanja Lončar.

Foto: Grad Požarevac

Kapacitet ovog vrtića je za 50 deteta, a sam objekat se nalazi u ulici Đurđa Brankovića 5.

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović je ovom prilikom rekao da je reč o predškolskoj ustanovi koja je akreditovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Inače, ističe Simonović ovo je treća po redu privatna predškolska ustanova koja je potpisala ugovor o saradnji i da se na taj način smanjuje broj dece koji je ostao ispod crte prilikom upisa u PU „Ljubica Vrebalov“, a sa druge strane se podstiče i privredna aktivnost i smanjenje nezaposlenih na teritoriji Grada Požarevca.

Tanja Lončar, direktorka PU „Ljubica Vrebalov“

Tanja Lončar, direktorka PU „Ljubica Vrebalov“, rekla je da očekuje dobru saradnju sa vrtićem „Sova“ kao i sa prethodna dva vrtića koji su već u potpisali ugovor o saradnji. Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ privatne vrtiće ne vidi kao konkurenciju već kao partnere u čuvanju i vaspitanju najmlađih sugrađana. Ona se zahvalila i gradskom rukovodstvu što je prepoznalo potrebu za sklapanje partnerstva sa privatnim vrtićima kako bi svi mališani bili primljeni u predškolske ustanove.

Nevenka Đrođević, direktorka PPU „Sova“

Nevenka Đrođević, direktorka PPU „Sova“, se zahvalila lokalnoj samoupravi i vrtiću na brzom i efikasnom odgovoru i postizanju ovog sporazuma.

Foto: Promo

Gospođa Đorđević je još dodala da se uslovi u „Sovi“ ne razlikuju od onih u gradskim vrtićima.

Foto: PROMO

KOMENTARIŠI