Danas, 8. maja 2018. godine gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove na rekonstrukciji Hajduk Veljkove ulice. Lepo vreme ide na ruku putarima, a radovi na ovoj bitnoj saobraćajnici teku po planu.

Foto: B.P.

Podsećamo da je vrednost radova oko 65 miliona dinara, a dodatnih 16,5 miliona dinara opredeljeno je za zamenu azbestnih cevi.

Foto: B.P.

Gradonačelnik je ovom prilikom izjavio za medije da je ova ulica jako dugo čekala na ove bitne radove i da će uskoro početi i rekonstrukcija ulice Jovana Šerbanovića, a ukupna vrednost radova za obe ulice je blizu milion evra. Pored potpuno novog asfalta i prateće komunalne infrastrukture, ova ulica dobiće i trotoar koji do sada nije imala.

Foto: B.P.

Na ovaj način kao što je i obećano, Požarevac i okolina će imati moderne saobraćajnice do 2020. godine.

Foto: B.P.

Ukupna dužina koja će biti rekonstruisana u ulici Hajduk Veljkovoj je 1324m.

Foto: B.P.

Hajduk Veljkova ulica bi trebalo da bude spremna za saobraćaj do 15. juna 2018.

Foto: B.P.

Spasović je najavio da će se oko 20. maja održati sednica lokalnog parlamenta na kojoj će centralna tačka biti rebalans budžeta.

Foto: B.P.

Novim rebalansom gradski budžet bi trebao da iznosi preko 6 milijardi dinara i da će preko 3 milijarde biti uloženo u investicije što potvrđuje da je požarevački budžet investicioni i razvojni.

Foto: B.P.

Rebalansom se budžet uvećava za 800 miliona dinara, a od te sume 600 miliona je za investicije.

Foto: B.P.

Neke od najvećih investicija biće za zgradu bolnice 42 miliona dinara koja se radi preko IPA fondova a ukupna vrednost tog projekta iznosiće oko 10 miliona evra, trafo stanica u šećerani 25 miliona dinara, ulica Đure Đakovića 24 miliona dinara, Ergela Ljubičevo 27 miliona dinara za škole je izdvojeno 40 miliona dinara i investicije za vrtiće u vrednosti od 32 miliona dinara, za opremu Doma zdravlja preko 26 miliona dinara…

5 KOMENTARA

  1. Плаћајте Пожаревљани провизију и “руке” за градску управу. Еј милион евра за две улице, ван памети.

  2. Samo Bane i niko više nije bitna stranka ne da Bane da se krade tako i treba do kraja i polako primarno prvo pa onda sminka

  3. I ja sam – kao i verovatno većina građana, protiv ove – nazovi vlasti ! Ali, računaj: 1 m/3 asvalta košta 80 – 100 € !? A računaj i ostalu ,,infrastrukturu” – trotoari, ivičnjaci …

KOMENTARIŠI