Povećan broj letova do Crne Gore, Airbus umesto ATR-a

Povećan broj letova do Crne Gore, Airbus umesto ATR-a

Foto: Urban City / B.P. // arhiva

Er Srbija”, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, tokom jučerašnjeg dana preduzela je konkretne mere da bi se odgovorilo pojačanoj potražnji u putničkom avio-saobraćaju između Srbije i Crne Gore, saopšteno je iz te kompanije.

Imajući u vidu nove okolnosti nastale usled obustave saobraćaja “Montenegro erlajnsa”, “Er Srbija” je u najkraćem roku povećala svoje kapacitete za putovanja između dve zemlje, uvođenjem dodatnih letova i povećavanjem kapaciteta kroz promenu tipa aviona, kaže se u saopštenju.

Da bi svi putnici koji to žele mogli da budu prevezeni u predstojećem prazničnom periodu, “Er Srbija” je do sada za naredne dane uvela četiri potpuno nova dodatna leta, dok je na sedam postojećih letova tip aviona promenjen sa planiranih turbo-elisnih aviona ATR na mlazne avione tipa “erbas” A319 i A320, koji imaju dvostruko veći broj sedišta.

Iz kompanije navode da je pored prilagođavanja saobraćaja, “Er Srbija” na aerodromima u Podgorici i Tivtu, kao i na aerodromu u Beogradu angažovala dodatne resurse, da bi uslužila sve putnike u novim okolnostima.

Srpska nacionalna avio-kompanija i u narednim danima nastaviće da prati razvoj situacije i dodatno prilagođava saobraćaj promenama u potražnji, ističe se u saopštenju.

KOMENTARIŠI