Krstić se zbog teške povrede u septembru povukao iz košarke, ali je odlučio da pomogne bivšem klubu u teškom periodu.

Bivši NBA centar će potpisati ugovor sa crno-belima za simboličan iznos, ali ostaje otvoreno pitanje da li će on moći da igra ove sezone jer ima tešku povredu kolena. Nema sumnje da mu je jedan od motiva povratka u Partizan želja da se penzioniše u crno-belom dresu.

Bio je u drugom timu najboljih rukija NBA lige 2005, dva puta u najboljem timu Evrolige, te po tri puta šampion tada SR Jugoslavije i Rusije.

Krstić ima 33 godine, u junu prošlog leta je doživeo povredu ligamenata desnog kolena kao igrač Anadolu Efesa, zbog čega je propustio celu sezonu. Drugog septembra se vratio treninzima posle 445 dana pauze, ali je brzo doživeo novi peh, na trening kampu tima u Italiji.

Krstić je rođen u Kraljevu gde je ponikao u lokalnom Mašincu, a profesionalnu karijeru počeo je u Partizanu 2000. godine. Posle četiri sezone u crno-belom dresu otišao je u NBA ligu gde su ga kao 24. pika dve godine ranije izabrali Nju Džerzi Netsi.

Četiri godine je igrao u predgrađu Njujorka, nakon čega je tri sezone proveo u Oklahoma Siti Tanderu, te kratko bio i u Boston Seltiksima. U Evropu se vraća 2011. i postaje član CSKA, a posle tri godine prelazi u Efes.

Sa reprezentacijom Srbije je tokom deset godina (2004-2014) bio vicešampion Evrope 2009. i sveta 2014. godine.

KOMENTARIŠI