Pravila za ulazak u Srbiju – sa testom na koronu i bez...

Pravila za ulazak u Srbiju – sa testom na koronu i bez njega

Foto: Urban City / B.P.

Vlada Srbije usvojila je protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Republiku Srbiju, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Vlada Srbije je saopštila da državljani Srbije mogu da uđu u našu zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan pi-si-ar test na koronavirus, ne stariji od 72 sata.

Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi naši državljani, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova – negativan pi-si-ar test na koronavirus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ova potvrda može se pribaviti u našoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Treba dodati i da je krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19 preporučio Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane četiri susedne zemlje – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije.

KOMENTARIŠI