Predstavljen punjač od 200W, od 0 do100% za 10 minuta

Predstavljen punjač od 200W, od 0 do100% za 10 minuta

Foto: Pixabay // ilustracija

Kompanija Vivo je predstavila novu tehnologiju brzog punjenja, od čak 200W, a u pitanju je prva tehnologija ovog tipa na svetu.

Uz ovu tehnologiju ekstremnih brzina, baterija će moći da se od nule do 100% napuni za 10 minuta. To znači da korisnici više neće morati da razmišljaju o punjenju telefona tokom noći.

Ultra-brzo punjenje od 200W na tržište dolazi zahvaljujući iQOO 10 Pro pametnom gejming telefonu, predstavljenom za azijsko-pacifičko tržište.

Poboljšanja, koje nova tehnologija implementira, uključuju deset glavnih inovacija, kao što su ultra tanka baterija, novi elektrolit baterije, čip za trosmerno punjenje pumpe, novi separator baterija i nova šema slaganja.

Tu su i zaštitni elementi sa primenom novog toplotno provodljivog gela, novo zaštitno kolo kao i algoritam praćenja stanja baterije, koji rade zajedno kako bi garantovali nivo kapaciteta od preko 80%, čak i nakon 1600 ciklusa punjenja.

Sve navedeno je upareno sa novim minijaturnim punjačem i kablom za punjenje dužine 1,5 metara, omogućavajući da iQOO 10 Pro da nadmaši čak i rigorozne standarde performansi baterija u automobilskoj industriji.

Kada je u pitanju Vivo iQOO 10 Pro gejming telefon, njega pokreće Snapdragon 8 plus Gen 1 čipset. Tu je i V1+ čip za obradu slika, 2K HDR10+ ekran i sistem kamera sa gimbal stabilizacijom.

Vivo iQOO 10 Pro pokreće novi OriginOS Ocean, baziran na Androidu 12. telefon od materijala koristi emajlirano staklo, karbonska vlakna i veštačku kožu za teksturu meku na dodir.

KOMENTARIŠI