Pregršt sportskih dešavanja u OŠ „Draža Marković Rođa“ u Smoljincu

Pregršt sportskih dešavanja u OŠ „Draža Marković Rođa“ u Smoljincu

I ove školske godine u OŠ „Draža Marković Rođa“ u Smoljincu pregršt sportskih dešavanja za sve naše učenike

I ove školske godine u OŠ „Draža Marković Rođa“ u Smoljincu pregršt sportskih dešavanja za sve učenike. Početak školske godine je obeležila tradicionalna trka za srećno detinjstvo učenika 1- 8. razreda a potom i nedelja sporta u kojoj je održan veći broj različitih sportskih aktivnosti u fudbalu, mini rukometu, između dve vatre… Posebno mesto bilo je rezervisano za Erazmus+ projekat u kom škola učestvuje treću godinu zaredom sa svojim dvosatnim fizičkim aktivnostima svih đaka zajedno sa preko 2 000 000 školaraca širom cele Evrope.

Foto: M. Milojković

Kao kruna svih sportskih događaja ove jeseni bio je veliki stonoteniski turnir za učenike 1-8. razreda svih škola sa teritorije opštine Malo Crniće. Ceo događaj organizovala je škola u Smoljincu a njena realizacija ne bi bila moguća bez podrške opštine Malo Crniće i njenog predsednika Mališe Antonijevića kao generalnog pokrovitelja cele manifestacije.

Po završetku opštih kvalifikacija po školama najbolji parovi dečaka i devojčica svih razreda učestvovali se na glavnom takmičenju u obe kategorije. Veliki broj dece svih uzrasta, uzbuđenje, trema, želja za uspehom i timska borba za diplome, medalje i pehare su obeležile ceo turnir koji je trajao nekoliko sati. Na šest stonoteniskih stolova viđeno je ozbiljno sportsko nadmetanje kako dečaka tako i devojčica i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji.

Foto: M. Milojković

U ulozi promotera celog takmičenja bio je naš kolega, nastavnik likovne kulture, Goran Stević, član stonoteniskog kluba iz Požarevca. Imao je zadovoljstvo da dodeli pehare i diplome najboljim ekipama na turniru, dok je medalje i diplome pojedinačnim pobednicima po razredima dodeljivao nastavnik fizičke kulture u školi u Smoljincu Miljan Milojković.

Nakon divno provedenog dana i sa diplomom u ruci i medaljom oko vrata učenici su se vratili svojim školama sa istom željom, ponovni susret sa svojim vršnjacima i učešće u nekoj zajedničkoj sportskoj aktivnosti.

KOMENTARIŠI